Flyttguide med flyttips som gör flytten billig och smidig

Sist jag bytte bostad, fick jag en medlidsam blick av killen som hade kommit för att stänga av gasen, och sa att han skakade i sina skor varje gång han tänkte på när han flyttade! Ja du, han hade rätt! Om jag hade vetat några av de hemligheter som står i denna artikeln, hade jag kunnat spara ett helt berg av pengar!

Hur man byter bostad – Flytt hemligheter

smart flyttguide med flyttips

Att byta bostad är till ryktet en av de tre mest stressiga saker som en genomsnittlig människa kan genomlida under hela sin livstid. En kollega skojade en gång med mig och sa att flytta var värre än döden! Hur visste hon det? Jag tänker att hon menade lidande det innebär att förlora en kär familjemedlem eller vän, det vill säga, en smärtsam förlust. Kollar man på den positiva sidan, är en flytt en chans till en ny start i en ny miljö och för att bli av med de saker som man inte behövde i sitt gamla hus, som endast gjorde en röra, förstärker denna förändring. Det bästa sättet för att minska stressen när man flyttar är att packa tidigt. För många människor är det ett enormt jobb att flytta, det antas med en grad av förväntat kaos vid andra änden. Det är viktigt att notera att mängden och typen av förberedelser när man ska flytta borde specificeras.

Välja ett flyttbolag

Välj ett flyttbolag för att bibehålla din mentala hälsa. Men hur ska du välja? Många företag stoltserar med att de befinner sig på en högre nivå av personlig service. Var säker på att du kollar runt efter företag, då priserna kan variera rätt mycket. Välj det datumet då flyttbolaget ska komma för att plocka upp sakerna. Räkna ut hur långt de behöver åka. När det gäller en container, är det antagligen en bra metod med ett önskvärt flyttbolag om det görs rätt. En av mina vänner var tvungen att organisera packare vid andra änden för det var inte inkluderat i flyttfirmans kostnader!! Alla dessa sakerna måste kollas upp innan.

Hur du sparar pengar

Medan du städar, organisera eventuella samlingar du har i lådor så det du inte behöver akut när du kommer till ditt nya hem kan lagras någon annanstans, på det sättet kan du packa upp i lugn och ro. Det är också en stor chans för att bli av med skräp! Märk allting noggrant på sidan och ovandelen och instruera de som hjälper till med flytten att lådor eller kartonger måste lagras på den plats som står på lådorna. Markera lådorna för det rum du vill ha dem i när ni kommer fram till ditt nya hem, såsom matsalsrum, sovrum 2, kök och så vidare.

Om du är riktigt effektiv, gå ett steg ytterligare och numrera lådorna så att de står i ordning till den prioriteten de behövs. När du kommer till ditt nya hem, be din man installera TV och DVD spelare direkt, så att barnen underhålls och är glada medan ni tar hand om kaoset med att organisera lådor och få upp ett fungerande kök. Vissa företag hjälper också till med att ge dig paketering och lådor – var säker på att fråga när du begär en offert. Föreställ dig att behöva leta igenom den oändliga mängden av lådor för en liten sak så som en burköppnare, inte särskilt kul va? Om du inte har förberett dig ordentligt inför flytten, kan det bli en möjlighet. Detta betyder att du behöver planera i förväg och packa EN låda med viktiga saker som är klart märkt med “överlevnad”.

Men det finns så mycket mer att tänka på och denna flyttguide ovan kommer att hjälpa dig genom djungeln om hur du flyttar. Det avslöjar också några hemligheter om att flytta som kommer få dig att spara lite pengar.