Vardagstips för en fräsch och ren inomhusstädning på våren

Vårgenomgång är en viktig ritual för att hålla ditt hem fräscht och organiserat. Medan utomhusstädning är vanligt under våren, är en inomhusstädning också avgörande för att eliminera skräp och allergener som kan samla sig under vintermånaderna. I denna artikel kommer vi guida dig genom en detaljerad inomhusstädningschecklista för våren, som kommer att hjälpa dig i processen att återställa ditt hem till sin strålande före-vinterglans.

Rengörning av köket

Diska och rengör diskbänken

Börja med att tömma diskmaskinen och tvätta eventuella diskar för hand. Rengör även diskbänken med varmt vatten och diskmedel. För incrustrerade fläckar kan du använda en mix av bakpulver och vatten för att skrubba bort dem.

Rengör ugnen

Om din ugn har blivit smutsig och fettig är det dags för en grundlig rengöring. Ta bort galler och plåtar och använd en ugnrengöringsspray för att lösa upp smutsen. Låt sprayen verka enligt instruktionerna och torka sedan av ugnen med en fuktig trasa. Se till att du även rengör ugnens insida, inklusive sidoväggar och botten.

Rengör kylskåpet

Ta bort alla matvaror från kylskåpet och rengör insidan noggrant. Använd en mild rengöringsspray eller en mix av vatten och ättika för att torka av hyllor och fack. Glöm inte att rengöra dörrtätningslister och handtag. Släng eventuella gamla och utgångna matvaror för att frigöra plats.

Rengör köksluckor och skåp

Rengör köksluckor och skåp med en mjuk trasa och en blandning av varmt vatten och mild rengöring. Var noga med att torka av alla ytor, inklusive handtag och knoppar. För envisa fläckar kan du använda en mild skurborste.

Städning av vardagsrummet

Dammsug och rengör mattor

Börja med att dammsuga mattorna noggrant för att avlägsna damm, hår och smuts. Om möjligt, använd en mattrengöringsmaskin för att djuprengöra mattorna. Om du inte har tillgång till en sådan maskin kan du alltid anlita en professionell mattrengöringstjänst.

Rengör möbler och ytor

Torka av alla möbler med en lätt fuktad trasa för att avlägsna damm och smuts. Glöm inte bort att torka av ytor som hyllor, bord och TV-apparater. För träytor kan du använda en lämplig möbelrengöring för att återställa glansen.

Tvätta fönster

Tvätta fönstren både invändigt och utvändigt för att ge rummet mer ljus och klarhet. Använd en fönsterputs och en fönsterskrapa för att få bästa resultat. Se till att torka av ramar och fönsterbräden för att avlägsna eventuell smuts och damm.

Är ditt företag i behov utav en städfirma som utför fastighetsstädning?

anlita oss för fastighetsstädning i växjö

Varje beslut du fattar för ditt företag kräver mycket eftertanke. Särskilt om du måste spendera pengar beroende på resultatet av ditt beslut. Idag hjälper vi dig att överväga om du behöver en städtjänst för fastighetsstädning av kommersiella fastigheter.

Äger du ett företag eller hanterar du fastigheter och vill ha proffsig fastighetsstädning?

Om du svarade ja på någon av dessa frågor är du kärnmålgruppen för vissa typer av städföretag. Deras städtjänster är avsedda att skräddarsys efter dina behov, snarare än behoven hos bostadskunder.

Vill du minska hälso- och säkerhetsriskerna för dina anställda?

Korrekt fastighetsstädning av kommersiell fastigheter är ett utmärkt sätt att minska hälso- och säkerhetsriskerna i ditt företag. Dina städare hjälper till att rensa bort allt som riskerar att bli en fara för din personal. Till exempel risker för att halka. De kan också hantera farligt avfall på ett säkert och säkert sätt så att du inte behöver oroa dig för det längre.

Vill du skapa ett gott intryck för kunder som besöker din arbetsplats?

Städare kan hjälpa dig att få din arbetsplats i gott skick. Kom ihåg att många människors åsikter bildas utifrån deras första intryck av en plats. Om din arbetsplats är en röra kan det skapa ett dåligt första intryck. Försök inte spara in på detta då det ju faktiskt kan leda till fler kunder.

Har du redan din egen städpersonal?

Om svaret på denna fråga är nej, kan du överväga att anställa ett externt städföretag i Växjö för att utföra fastighetsstädning av din fastighet. Om du använder en extern entreprenör behöver du inte bry dig om något tröttsamt personalarbete som normalt är förknippat med att anställa nya anställda.

Vill du göra stora besparingar på städkostnader?

Att anlita ett städföretag i Växjö för fastighetsstädning med entreprenörer är ett utmärkt sätt att spara pengar på dina städkostnader. Om du inte redan har anställt personal kan det vara en bra besparingsidé att anställa entreprenörer. Detta eftersom rekryteringsprocessen kan bli kostsam om du bestämmer dig för att anställa din egen personal. En annan fördel är att extern städpersonal redan har fått all den städutbildning de behöver för att kunna göra ett bra städjobb gällande kommersiella rengöringsprojekt. Det betyder att du inte behöver finansiera utbildningskostnader för intern städpersonal. Som utbildade städexperter kommer de att arbeta snabbt och effektivt, vilket innebär att du måste betala för färre timmars rengöring.

Hemstädning – Anlita städfirman som gör rent till bäst priser

prisvärd hemstädning i växjö

Ett populärt ordspråk lyder ungefär ”Renlighet är bredvid gudomlighet”. Men ändå är det en besvärande uppgift att bevara ett hem rent och trots flera metoder kan det vara svårt för dig att hålla ditt hus eller din arbetsplats glittrande ren. Det är här städtjänster för hemstädning kommer in i bilden! Bra städföretag i Växjö erbjuder prisvärd städhjälp för att tillgodose alla dina rengöringsbehov. Dessa städfirmor har åtagit sig att leverera professionella tjänster med hjälp av moderna maskiner och säkra kemikalier!

Vad städas vid en grundlig hemstädning?

För omfattande rengöring använder städfirmor maskiner som kan åstadkomma djup rengöring och erbjuder 4 till 5 städtekniker och arbetstid på upp till 9 till 10 timmar! Vissa städföretag har också en specialiststädtjänst som är snabbare och görs inom 5 timmar. Fokusområdena är kök, fönster och badrum. Dessa tillhandahåller också nischtjänster som soffschamponering och städning av badrum. Anlita helst de tjänsteleverantörer som har strikta företagsriktlinjer för verksamheten för att garantera att alla statliga regler och licensieringskontroller följs.

Vart hittar man en rekommenderad städfirma?

Det finns ganska många städtjänster i din Växjö som erbjuder vad du behöver. Du kan enkelt hitta dem via internet. En enkel sökning kommer att ge en hel del företagsnamn som kommer att göra ett effektivt och bra städjobb. 

Vilken städfirma ska man välja?

Det finns ett par saker att överväga innan du väljer din specifika rengöringsleverantör. Det är viktigt att utforska hur dessa städföretag förhåller sig till sina anställda för att tillhandahålla kvalitetstrengöring. Så att de uppfyller kundnöjdhet. En annan viktig sak är hur de tar betalt för sina städtjänster. Välj inte en hemstädning som tar för stora avgifter av sina kunder och inte tillhandahåller den rengöringstjänst som faktiskt är utlovad.

En sak du kan göra är att googla det specifika städföretaget och helt enkelt läsa omdömen. På t.ex. Eniro eller Google Business kan du se recensioner på deras arbete. Om det inte är möjligt, kanske du vill läsa recensioner på sociala medier innan du anställer en specifik städtjänstleverantör!

Här är en liten checklista för att se till att du väljer rätt städare!

1. Högkvalitativ service

Din leverantör bör leverera tjänster av högsta kvalitet som mäts mot internationella standarder. Det borde vara värt pengarna!

2. Stort förtroende

Se över hur företaget anställer personalen så att du känner dig bekväm med vilka du släpper in i ditt hem.

3. Lång och erfaren städpersonal med expertis

För att säkerställa kvalitet och bra service till kunden, bör du välja ett städföretag som har certifierade städtekniker. Dessa tekniker bör vara väldigt utbildade och erfarna med de senaste maskinerna och teknikerna.

4. En duktig kundvård

Sist men inte minst; ditt utvalda företag ska ha god kundvård och goda referenser. De bör sträva efter att leverera sina tjänster utan några som helst problem.

Kakel- och fogrengöring – Enkelt gjort med professionella tjänster

proffsig fogrengöring för kakel och klinkers

Är du i behov utav fogrengöring? För de som har tid och vet vad de sysslar med så är det möjligt att rengöra sina fogar på egen hand, men många gånger så blir det betydligt enklare och bättre att anlita ett rekommenderat städföretag i Växjö som specialiserat sig på att rengöra kakel och fog. En professionell kakel- och fogrengöringstjänst kan få jobbet utfört på kortare tid vilket sparar din energi och tid samtidigt som det minskar risken för att någon skadar sig. Även om kostnaden för att anlita en professionell städfirma till att ta hand om en fogrengöring kan vara lite högre än att göra det själv, så sparar du stora mängder energi och frustration vilket kan göra det till en bra investering i det långa loppet. En professionell städfirma har tillgång till mängder av olika produkter och material som inte är tillgängligt för den genomsnittlige konsumenten och som gör ett långt bättre jobb med att få rent ditt kakel och fog.

Vart vänder man sig för proffsig fogrengöring?

På många ställen så erbjuder professionella mattrengöringsföretag även rengöring av fogar och kakel som en tilläggstjänst utöver deras vanliga utbud. Dessa tekniker har ofta tillgång till högtryckstvättar som också har sköljning med varmt vatten och en högre sugförmåga vilket säkrar att ditt kakel och fog är renare än den någonsin har varit, utan att lämna kvar några farliga rester. Dessutom använder professionella rengöringsfirmor fog och kakelrengöringsmedel som är mycket kraftfullt och många gånger inte tillgängligt för allmänheten. Dessa kemikalier möjliggör en djupare fogrengöring som aldrig hade varit möjlig med andra metoder. Om du är en sådan som helst undviker att använda starka kemikalier så finns det många kakel- och fogrengöringsfirmor som är villiga att rengöra enbart med professionella ångmaskiner. Även om det är ett säkrare alternativ så är det inte alltid den bästa lösningen för kakel och fogar som har många och djupa fläckar.

Spara tid och ork genom att anlita en rengöringsfirma

På grund av att professionella fog- och kakelrengörare genomför den här typen av fogrengöring så många gånger så kan rengöringen av din fog genomföras på mycket kortare tid än om du själv försökte göra det på egen hand. Dessutom så är den högkvalitativa utrustning som proffsen använder specialdesignad för att vara mycket mer effektiv och kan bespara dig ännu mer tid. Att välja att övervaka när en professionell firma rengör ditt kakel och fog i ditt hem kommer ta betydligt mindre tid från din dag än om du valde att göra det själv, dessutom slipper du huvudvärken och frustrationen som kommer med den här typen av rengöring.

Slipp risken att skada ryggen och knän

Risken att du skadar dig om du väljer att göra arbetet själv är överhängande eftersom du spenderar en stor mängd tid på dina händer och knän, vilket gör att du inte kommer kunna njuta av frukten av ditt arbete eftersom du får ont i ryggen eller knäna. Professionella kakel- och fogrengörare har utbildats i att arbeta smartare, inte nödvändigtvis hårdare, och använder utrustning som hjälper dem genomföra jobbet snabbt och effektivt.

Underhåll av fogarna

Om du är en av de som anser att utgiften för att anlita en professionell fog och kakelrengörare regelbundet är för hög så kan du överväga en kompromisslösning. Det finns många som väljer att enbart anlita en professionell kakel- och fogrengöringsfirma en gång om året eller vartannat år, när de ändå väljer att rengöra sina mattor. Då kan du själv underhållsrengöra löpande under året så får städfirman göra grovjobbet.

Att bara anlita en professionell firma då och då kan räcka fint, om du är duktig på att sköta underhållet löpande. Rutinrengöring innebär att det övergripande arbetet med att rengöra dina fogar inte behöver bli så jobbigt. Men om du hittar fläckar och smuts som verkligen har satt sig som vägrar släppa så är det kanske dags att ringa efter en professionell kakel- och fogrengöringstjänst.

Så tar du adjö av alla bakterier – steg att ta när du städar hemma för ett rent hus

tips från en städguru för ett rent hus

Oavsett om du anlitar en städfirma i Växjö för att städa ditt hus, eller om du gör det själv, så finns det vissa steg som du kan ta för att se till att bakterier inte sprids i ditt hem.

På ett nyss visat avsnitt av ”Rent hus” så berättar städexperten Marlene Eriksson, som också är författare av boken ”Städglädje” om flera billiga men viktiga steg som du kan ta för att hålla ditt hem rent och fritt från bakterier.

Städtips från en städguru

  1. Disksvampar – disksvampar är riktiga bakteriehärdar, säger Eriksson. Hon rekommenderar att man sköljer dem i diskmedel och sedan klämmer ur all vätska så de blir näst intill torra. Hon rekommenderar också att man använder en hårnål för att få disksvampen att torka ordentligare.
  2. Barnrummet – Gosedjur samlar på sig damm och kan leda till att ditt barns rum blir fullt av allergener. En bra idé är att använda en lufttät låda för att förvara gosedjuren i barnets rum, men som är lätt att komma åt när den där speciella elefanten eller teddybjörnen behövs, men som håller dammet borta så mycket som möjligt.
  3. Badleksaker – bara för att dina badleksaker är i vatten ofta betyder det inte att de är rena. Om de inte torkar ordentligt kan de bli en källa för mögelspridning. Marlene rekommenderar att man använder vinäger eller vodka för att rengöra badleksakerna lite nu och då. Hon rekommenderar vidare att man hänger upp leksakerna i en nätpåse efter man badat klart så att de kan torka ordentligt.
  4. Sovrumskuddar – Låt det inte passera tre eller fyra år med samma kuddar i sovrummet, säger Eriksson. Detta bäddar verkligen för damm och andra luftburna bakterier att hitta in i dina kuddar.

Vitvinsvinäger – Naturlig rengöring som gör susen

Städgurun är inte heller för att man ska springa ut och köpa de senaste på städmarknaden som man ser på reklamen. Hon säger att 90 procent av alla bakterier och 80 procent av allt mögel kan dödas med vitvinsvinäger. Hon säger vidare att hon har en sprayflaska med en blandning av 3:1 delar vatten och vinäger i både duschen och under diskhon för en rutinmässig sprayning.

Men städexperten är inte mot alla nya städprylar man kan köpa i affären. Hon understryker att våtservetter med desinfektionsmedel är fantastiska att använda i köket och i badrummet på en regelbunden basis.

Hon säger att ha ett rent hem inte behöver vara en jobbig uppgift. Eriksson hävdar att om man sprayar väggarna i duschen när man redan är i den så slår man två flugor i en smäll. Om man gör en städsyssla medan man gör något annat, såsom att slänga in en tvätt i tvättmaskinen eller använda desinfekterande våtservetter på bänkskivorna eller dörrhandtagen medan man pratar i telefon med en vän, så kan det göra en stor skillnad och förebygga att du känner dig överväldigad med att behöva utföra så många städsysslor på en och samma gång.

Städgurun tror att alldeles för många människor sätter onödig press på sig själv då de stressar över disken som inte blev diskad under dagen. Så länge som disken inte fortsätter att travas i diskhon så är inte en dags disk däri ett problem. Med mammor och pappor som jonglerar skjutsning av barnen, karriärer och städning hemma, så finns det oftast inte tillräckligt med tid på en dag. Ibland så blir vissa saker helt enkelt inte städade, säger Eriksson. Men så länge som du kan le över det och acceptera det så är det okej.

Flyttguide med flyttips som gör flytten billig och smidig

smart flyttguide med flyttips

Sist jag bytte bostad, fick jag en medlidsam blick av killen som hade kommit för att stänga av gasen, och sa att han skakade i sina skor varje gång han tänkte på när han flyttade! Ja du, han hade rätt! Om jag hade vetat några av de hemligheter som står i denna artikeln, hade jag kunnat spara ett helt berg av pengar!

Hur man byter bostad – Flytt hemligheter

smart flyttguide med flyttips

Att byta bostad är till ryktet en av de tre mest stressiga saker som en genomsnittlig människa kan genomlida under hela sin livstid. En kollega skojade en gång med mig och sa att flytta var värre än döden! Hur visste hon det? Jag tänker att hon menade lidande det innebär att förlora en kär familjemedlem eller vän, det vill säga, en smärtsam förlust. Kollar man på den positiva sidan, är en flytt en chans till en ny start i en ny miljö och för att bli av med de saker som man inte behövde i sitt gamla hus, som endast gjorde en röra, förstärker denna förändring. Det bästa sättet för att minska stressen när man flyttar är att packa tidigt. För många människor är det ett enormt jobb att flytta, det antas med en grad av förväntat kaos vid andra änden. Det är viktigt att notera att mängden och typen av förberedelser när man ska flytta borde specificeras.

Välja ett flyttbolag

Välj ett flyttbolag för att bibehålla din mentala hälsa. Men hur ska du välja? Många företag stoltserar med att de befinner sig på en högre nivå av personlig service. Var säker på att du kollar runt efter företag, då priserna kan variera rätt mycket. Välj det datumet då flyttbolaget ska komma för att plocka upp sakerna. Räkna ut hur långt de behöver åka. När det gäller en container, är det antagligen en bra metod med ett önskvärt flyttbolag om det görs rätt. En av mina vänner var tvungen att organisera packare vid andra änden för det var inte inkluderat i flyttfirmans kostnader!! Alla dessa sakerna måste kollas upp innan.

Hur du sparar pengar

Medan du städar, organisera eventuella samlingar du har i lådor så det du inte behöver akut när du kommer till ditt nya hem kan lagras någon annanstans, på det sättet kan du packa upp i lugn och ro. Det är också en stor chans för att bli av med skräp! Märk allting noggrant på sidan och ovandelen och instruera de som hjälper till med flytten att lådor eller kartonger måste lagras på den plats som står på lådorna. Markera lådorna för det rum du vill ha dem i när ni kommer fram till ditt nya hem, såsom matsalsrum, sovrum 2, kök och så vidare.

Om du är riktigt effektiv, gå ett steg ytterligare och numrera lådorna så att de står i ordning till den prioriteten de behövs. När du kommer till ditt nya hem, be din man installera TV och DVD spelare direkt, så att barnen underhålls och är glada medan ni tar hand om kaoset med att organisera lådor och få upp ett fungerande kök. Vissa företag hjälper också till med att ge dig paketering och lådor – var säker på att fråga när du begär en offert. Föreställ dig att behöva leta igenom den oändliga mängden av lådor för en liten sak så som en burköppnare, inte särskilt kul va? Om du inte har förberett dig ordentligt inför flytten, kan det bli en möjlighet. Detta betyder att du behöver planera i förväg och packa EN låda med viktiga saker som är klart märkt med “överlevnad”.

Men det finns så mycket mer att tänka på och denna flyttguide ovan kommer att hjälpa dig genom djungeln om hur du flyttar. Det avslöjar också några hemligheter om att flytta som kommer få dig att spara lite pengar.